Maatregelen erediensten

Op deze pagina vindt u in het kort de richtlijnen die door de beheerscommissie zijn opgesteld om in deze tijden van corona veilig erediensten te kunnen houden in ons kerkgebouw De Voorhof.

Voor het volledige protocol verwijzen we u naar het gebruiksplan van ons kerkgebouw.

Aankomst
Komt u met de fiets? Dan vragen wij u aan de voorkant van de kerk uw fiets te stallen.

Binnenkomst
De ingang van de kerk is via de RECHTER deur. Binnen bij de deur staat een statafel met desinfecterend middel. De gastvrouw zal u daar ontvangen en vragen naar uw gezondheid.

Garderobe
De garderobe kan niet worden gebruikt, daarom vragen wij u uw jas mee te kerkzaal in te nemen. U kunt uw jas daar op de stoelen naast u kwijt.

Toilet
Het gebruik van het toilet is alleen bedoeld voor de hoogst noodzakelijke bezoekjes. Mocht u daar toch gebruik van maken, dan zijn er hygiƫnedoekjes beschikbaar waarmee u de toiletbril, deurklinken en kraan schoon kunt maken.

Betreden van de kerkzaal
U kunt niet zelf een plek in de kerkzaal uitzoeken, maar u wordt een plaats gewezen door de kerkzaalbegeleider. De rijen worden om en om gebruikt en er zullen 3 stoelen leeg blijven tussen de gasten. Huisgenoten mogen naast elkaar zitten.

Zingen
Gemeentezang is weer toegestaan, maar onder voorwaarden. Als we met 60 personen of minder aanwezig zijn mag iedereen zingen, zijn we met meer dan 60 personen, dan mag er helaas door niemand gezongen worden.
Meer hierover leest u in het gebruiksplan.

Verlaten van de kerkzaal
Na de dienst wordt de kerkzaal van achter naar voren leeggemaakt, ook hier geldt de 1,5 meter regel.

Verlaten van de kerk
Wij vragen u de kerk te verlaten via de LINKER voordeur en niet na te praten of te lopen in de hal. Ook verzoeken wij u om niet buiten met elkaar te blijven praten.