GKv Capelle aan den IJssel Noord

Kerkdienst

19
september
2021
11
00
Ochtenddienst
ds. B. van Egmond
Terugluisteren

De opname van deze dienst kunt u terugkijken via kerkdienstgemist.nl .

Over de eredienst

Dankzij de afgezwakte maatregelen die we moeten handhaven vanwege corona worden de erediensten nog slechts in licht aangepaste vorm gehouden. Met de huidige regels mogen er maximaal 100 mensen in de kerkdienst aanwezig zijn en mag er weer gezongen worden. Om te voorkomen dat er te veel bezoekers zijn vragen wij u om uw komst toch nog aan Jan Pieter Mars te melden door hem te mailen (janpietermars@gmail.com). U krijgt alleen tegenbericht wanneer het maximaal aantal bezoekers overschreden wordt.

U kunt meer lezen over de maatregelen omtrent corona op deze pagina.

Collecte

Dienst der Barmhartigheid: Red een Kind

Help gezinnen om zich te wapenen tegen klimaatverandering

Je kinderen niet genoeg te eten kunnen geven. Dat is verschrikkelijk! Helaas is het de harde realiteit voor gezinnen in armoede. We zien bij Red een Kind dat klimaatverandering een groot effect heeft op de gezinnen in de arme plattelandsgebieden waar we werken. Stel je voor dat je een jaar lang keihard werkt om je gezin te eten te geven, maar door extreme droogte of juist extreme regens gaat je oogst verloren. Waar haal je dan nog de moed vandaan om door te gaan?

In onze dorpsprogramma’s helpen we ouders om meer inkomen te verwerven. Omdat de meeste gezinnen rondkomen van landbouw, bieden we trainingen aan boeren over hoe ze de opbrengst van hun land kunnen vergroten. Daarin helpen we hen ook om zo goed mogelijk om te gaan met de veranderingen in het klimaat en leren we hoe ze op een duurzame manier hun voedsel kunnen verbouwen. Met waterpompen op zonne-energie kunnen boeren bijvoorbeeld hun land nat houden tijdens extreme droogte. Ook bieden we alternatieven voor als de oogst mislukt, zoals het houden van kippen. Die kunnen in geval van nood verkocht worden, zodat er toch inkomen is voor het gezin.

Dickson uit Malawi is één van de boeren die we helpen in ons programma. Hij vertelt: “Ik weet zelf hoe het is om met honger op te groeien, en dat hoeven mijn kinderen hopelijk niet meer mee te maken.”

Helpt u mee om arme gezinnen te beschermen tegen klimaatverandering?
Alvast hartelijk bedankt!

Online overmaken

Om het overmaken van uw gift te vergemakkelijken kunt u deze QR-code(s) scannen met uw mobiele telefoon of op de link eronder klikken. Wij hebben het rekeningnummer van de Diaconie en de omschrijving van uw gift alvast voor u ingevuld.

Let op! Niet iedere bank app herkent deze QR-code. U kunt ook gebruik maken van een QR-code app om te scannen.

GKv Capelle aan den IJssel - Noord