juli
Middagdienst Schenkelkerk
ds. H.T. Wendt, Waardhuizen

Door de maatregelen van de overheid bij de Corona-uitbraak konden er enige maanden geen normale kerkdiensten gehouden worden in De Voorhof. Voor de middagdiensten vanaf 5 juli willen we streven het aantal bezoekers langzaam aan uit te breiden van 30 naar ongeveer 80 personen.

Volgens het Corona-protocol kunt u zich voor een kerkdienst aanmelden bij janpietermars@gmail.com. U krijgt dan vóór de zondag bericht over een bezoek.

LET OP! Deze dienst wordt gehouden in de Schenkelkerk, Bermweg 29B Capelle aan den IJssel. U kunt de eredienst met geluid (geen beeld) volgen via kerkomroep.nl.

Dienst der Barmhartigheid: Stichting Het Passion

De Time-out voorziening Het Passion ligt in de Achterhoek. Omgeven door weilanden en geboomte ademt het een sfeer van reflectie en aandacht. Omringd door vrijwilligers vinden de dak- en thuislozen in 4 tot 6 weken tijd nieuwe energie om zinvolle vervolgstappen te overwegen. Hierbij krijgen ze professionele begeleiding om wellicht een stap te maken naar een concreet vervolgtraject. Het Passion is een diaconaal project en afhankelijk van giften en de inzet van vrijwilligers.

Ze vangen mensen op en begeleiden mensen om een stap te maken naar een hopelijk beter leven. Er is een ontwikkeling geweest naar een meer professionele zorginstelling door naast goede hulp en begeleiding, die altijd al geboden wordt, ook HBO geschoold personeel in dienst te nemen en een nieuw project te starten: “Nabij Wonen”. Er is nu ook (gedeeltelijke) financiering van de overheid maar de stichting blijft afhankelijk van giften. Door de Corona-crisis is veel van de opvang stil komen te liggen, maar hopelijk kan dit mooie werk binnenkort ook weer opstarten.