GKv Capelle aan den IJssel Noord

Kerkdienst

08
augustus
2021
15
15
Middagdienst
ds. S.M. Alserda, Spakenburg Zuid
Terugluisteren

De opname van deze dienst kunt u terugkijken via kerkdienstgemist.nl .

Over de eredienst

Dankzij de afgezwakte maatregelen die we moeten handhaven vanwege corona worden de erediensten nog slechts in licht aangepaste vorm gehouden. Met de huidige regels mogen er maximaal 100 mensen in de kerkdienst aanwezig zijn en mag er weer gezongen worden. Om te voorkomen dat er te veel bezoekers zijn vragen wij u om uw komst toch nog aan Jan Pieter Mars te melden door hem te mailen (janpietermars@gmail.com). U krijgt alleen tegenbericht wanneer het maximaal aantal bezoekers overschreden wordt.

U kunt meer lezen over de maatregelen omtrent corona op deze pagina.

Collecte

Dienst der Barmhartigheid: Verre Naasten: Myanmar

Myanmar is een land in Azië dat grenst aan Bangladesh, India, China, Laos en Thailand. Het land is meer dan 16 keer zo groot als Nederland en telt zo’n 56 miljoen inwoners. De meesten daarvan zijn boeddhist. De politieke situatie is instabiel.

Dit jaar willen we collecteren voor het werk in Myanmar. De partner in Myanmar is de Reformed Presbyterian Churches Fellowship in Myanmar (RPCFM-kerken). De kerken van RPCFM leven in een door boeddhisme gedomineerde samenleving, daarnaast zijn de meeste kerken erg arm. Beide zorgen voor moeilijke omstandigheden voor de kerken.

Tegelijk is er een grote missionaire gedrevenheid en zijn kerken actief bezig om Gods goede nieuws in woord en daad te verspreiden in Myanmar. Verre Naasten heeft de afgelopen jaren bijgedragen aan literatuur (vertalen en uitbrengen catechismus), training en bemoediging van kerkleiders (TLT, lokale bezoeken en toerusting van evangelisten, deelname aan Internationale Cursus, deelname training No other Name).

Daarnaast dragen wij bij aan projecten voor evangelisatie en herstelwerk (o.a. herstel huizen zendelingen en kerkbouw). Voor RPCFM is het lokale kerkplantingswerk een essentiële taak. Ook het financieel ondersteunen van kerkleden na de overstromingen ziet RPCFM als een belangrijke taak van de kerk. Met name in de gebieden waar de overheid en andere organisaties niet actief betrokken zijn bij herstelwerkzaamheden.

Online overmaken

Om het overmaken van uw gift te vergemakkelijken kunt u deze QR-code(s) scannen met uw mobiele telefoon of op de link eronder klikken. Wij hebben het rekeningnummer van de Diaconie en de omschrijving van uw gift alvast voor u ingevuld.

Let op! Niet iedere bank app herkent deze QR-code. U kunt ook gebruik maken van een QR-code app om te scannen.

Verre Naasten: Myanmar
QR Code
GKv Capelle aan den IJssel - Noord